Inloggen
Met uw loginnaam en wachtwoord kunt u toegang krijgen tot het dealer gedeelte van verbandschoenen.nl.

Verbandsandalen

Wanneer kiezen voor verbandsandalen?

Verbandsandalen zijn vooral bedoeld voor mensen die problemen aan hen voeten en/of hun tenen hebben. Het kan dan gaan om misvormingen, door bijvoorbeeld reumatoïde artritis , of door verwondingen, zoals bij diabetes patiënten voor kunnen komen. Tevens kunnen verbandsandalen zeer van pas komen, wanneer er een teveel aan druk op de voet/tenen, niet verdragen wordt, zoals bij gezwollen voeten het geval kan zijn. Naast dit alles kunnen de sandalen voorgeschreven worden om gebruikt te worden als postoperatieve maatregel, wanneer het gaat over de tenen of bal van de voet. Men kan dan denken aan een hallux valgus (scheefgegroeide grote teen) operatie. Maar de keuze kan ook gewoonweg gemaakt worden, omdat een met verband, verbonden voet, niet meer in een normale schoen past.

De specifieke kenmerken van verbandsandalen

De verbandsandaal is licht om te dragen, en dat komt door de gebruikte materialen, zoals bijvoorbeeld: microvelours, mesh-materiaal of ademend, zacht gaasmateriaal. De sandalen bevatten allemaal klittenband, waardoor de hele sandaal geopend kan worden, zodat u er makkelijk in en uit kunt stappen. Door de meerdere, gebruikte klittenbandsluitingen, is de verbandsandaal, geheel aan uw eigen voet, aan te passen. Sommige modellen hebben een stevige achterkap, wat zorgt voor extra steun en houvast. Enkele hebben tevens een verwisselbare binnenzool, wat u de mogelijkheid biedt, om uw eigen steunzool te gebruiken. Er zijn verschillende kleuren en modellen mogelijk, zowel voor heren als voor dames. En de sandalen zijn allemaal wasbaar op 30 graden, wat een prettige bijkomstigheid is.

Het doel van verbandsandalen

Soms zijn voeten zo vervormd, of op een andere manier behoeftig, dat het dragen van normale schoenen (tijdelijk) niet lukt. Verbandsandalen bieden volop ruimte aan de voet en zorgen voor stabiliteit. Het uiteindelijke doel is om een betere mobiliteit te verkrijgen, doordat de materiaalkeuze en het model is afgestemd op uw persoonlijke, motorische mogelijkheden. Daarbij is het van belang dat wonden worden voorkomen en/of sneller zullen genezen. Doordat de sandalen zo licht op de voet zijn, en helemaal op maat gemaakt kunnen worden, kunnen pijnlijke voeten worden voorkomen, zodat het lopen weer plezierig aanvoelt, en u weer sneller op de been komt.

Waar vindt u verbandsandalen?

Wilt u weten of een verbandsandaal ook voor uw situatie geschikt is? Neem dan eens een kijkje op de website verbandschoenen.nl. U kunt hier uw online bestelling doen, maar u kunt er tevens de meer dan 140 verkooppunten vinden, die in Nederland vertegenwoordigd zijn. Wanneer u liever uw verbandsandalen online besteld, kunt u kiezen tussen twee mogelijkheden; afhalen in de dichtstbijzijnde winkel, of levering aan huis. Mocht u voor deze laatste optie gaan, dan wordt u automatisch gekoppeld aan de winkel die het dichtste bij uw verblijfplaats ligt, waar u dan terecht kunt voor garantie en adviezen. Zo wordt alles in het werk gesteld voor uw comfort.
Verbandschoenen.nl werkt al 16 jaar samen met een Duitse partner, waarbij adviezen in worden gewonnen bij de beste specialisten en orthopedische bedrijven. Dit heeft geresulteerd in een kwalitatief, hoogwaardig assortiment verbandschoenen.